Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić

Kontakt: +381 (0) 24 670 850
Matije Korvina 9, 24000 Subotica
 

Dana  29.10.2010. na poziv  lokalne samouprave Dalj-Erdud, i „Udruge žena“ Dalj, kao uzvrtna poseta „Susreta prijateljstva“, delegacija klastera u sastavu: Velimir Stefanović, Slađana Žigić, Dejan Zakić, Tihomir Rašević, Bojana Veličković, Novica Mulina, Atila Dunđerski, posetila je Dalj i Erdud, i znamenitosti tog podneblja.

  . Poseta je bila radnog karaktera i kod načelnika Opštine, vođeni su razgovori o saradnji klastera i njihove lokalne samouprave na polju projektnih aplikacija. načelno je dogovoreno, da postoje tri bitna područja moguće saradnje i to: vinski , izletnički, verski turizam. Želja naših domaćina je da oforme, adekvatnu organizaciju za razvoj turizma, klasterskog tipa, do 1.03.2011,  gde bismo im pružili neophodnu pomoć u informacijama o klaster konceptu. Nakon vođenih razgovora i panoramskog razgledanja Dalja, delegacija je obišla rodnu kuću i spomen muzej Milutina Milankovića, izložbu rukotvorina u prostorijama „Udruge žena“, vinariju Antunović, gde se degustiralo vino. Posećena je i stara i nova vinarija Erdud, gde sec delegacija upoznala sa tehnoligijom Erdudskih vina, uz degustaciju priređenu od strane enologa i glavnog tehnologa vinarije.

  Poseta se završila radnim ručkom u ambijentalnom restoranu na obali Dunava. Dogovoreno je da će se klaster, uz pomoć svojih članova vinara,  angažovati na povezivanju turističkih vinskih puteva, i osnivanju vinskog reda u Dalju. Naredni period  u saradnji, kroz konkretne prekogranične i slične programe, bio bio verski i izletnički turistički proizvod.

  Delegacija se vratila u 21 čas u Subotica, sa mnogo utisaka.

   

  No comments yet.

  Ododaj komentar:

  Moraš da budeš ulogovan da bi dodao komentar.

  Kontaktirajte Nas:

  Matije Korvina 9
  24000 Subotica
  +381 (0) 24 670 850