Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić

Kontakt: +381 (0) 24 670 850
Matije Korvina 9, 24000 Subotica
 

Izvor – YuEco

Osnovu turističke ponude Subotice i Palića danas čini poslovni i vikend turizam, a u budućosti to bi trebalo da postane i zdravstveni i kulturni turizam. Za stvaranje kvalitetnog kulturnog proizvoda neophodna je revizija Strategije turizma Srbije. U okviru prve faze revizije Strategije razvoja turizma Srbije, u Velikoj većnici Gradske kuće održan je radni skup turističkih radnika Subotice i domaćih i stranih eksperata, kako bi se utvrdili glavni nedostaci, kao i  potencijali turističke ponude Subotice i Palića.

 

Fokus revizije Strategije turizma Srbije biće na potrebama savremenog turiste. Prema rečima vođe tima za podršku sprovođenju Nacionalne strategije razvoja turizma koju finansira EU, Janeza Sirše ne bi se trebalo voditi samo onim što imamo, nego koliko će time biti zadovoljan savremeni turista.

Osnovu turističke ponude Subotice i Palića čini poslovni i vikend turizam a u budućnosti naša šansa trebalo bi da postane zdravstveni, banjski ili welnes spa turizam, obogaćen vidovima ruralnog turizma. Veliku šansu predstavlja i kulturni turizam, koji delimično već koristimo. Iako turizam u Subotici postoji, najveću prepreku njegovom daljem razvoju predstavlja nepostojanje Strategije razvoja turizma Subotice, koja bi omogućila definisanje kvalitetnog kulturnog proizvoda.

Radni skup u Gradskoj kući, deo je prve faze revizije Strategije turizma Srbije, koja će biti zavšrena na jesen kada će biti predstavljeni objedinjeni rezultati. Projekat pod nazivom  „Podrška sprovođenju Nacionalne strategije razvoja turizma“ finansira Evropska unija, koja je time pokazala da je prepoznala turizam kao značajnu privrednu, ali i socijalnu i kulturnu priliku za razvoj Srbije.

 

No comments yet.

Ododaj komentar:

Moraš da budeš ulogovan da bi dodao komentar.

Kontaktirajte Nas:

Matije Korvina 9
24000 Subotica
+381 (0) 24 670 850